Румен Радев: Явно управляващата коалиция не чува хората (ВИДЕО) – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Румен Радев: Явно управляващата коалиция не чува хората (ВИДЕО)

стоп кадър/БНТ

“Явно управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се множат, а те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник”, това заяви президентът Румен Радев от Неделино.

Държавният глава е там, за да открие Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие.

“Готвят се да подчинят политически МВР и службите. Това отклонява страната ни от демократичния път на развитие”, заяви той.

“Аз уважавам мотивите на Петър Тодоров. Това е поредният достоен професионалист, принуден да напусне от управляващите, които искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тяснопартийни и лични цели. Виждаме какво става в момента с парите по плана за възстановяване и устойчивост”, коментира още президентът.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подаде оставка в сряда. Предложението за отстраняването му бе направено от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, но президентът Радев отказа да освободи Тодоров. В крайна сметка той сам я подаде, а в петък заяви, че Стоянов е поискал оставката след среща с Кирил Петков.

“Нека първо се запозная с кадровата справка на предложението от правителството и тогава ще отговоря”, заяви Радев относно Живко Коцев, който бе предложен от вътрешния министър Калин Стоянов за главен секретар на МВР.

“Няма абсолютно никакво значение какво говори академик Денков. Важно е какво вършат бащата на Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов. Все по-ясно е на всички, че държавата се управлява задкулисно”, категоричен бе Радев.

“На Шипка аз заявих, че 3-и март е червената линия на народното търпение и ние ще защитим историята, достойнството и бъдещето си с всички демократични средства и, ако се наложи, чрез всенародно допитване”, каза президентът по отношение предложението за смяна на националния празник.

“Когато държавата се управлява задкулисно, тя е слаба. А когато държавата е слаба, мафията е силна”, заяви той.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар