Румен Спецов излезе сух от скандала за назначението му в НАП

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът на НАП Румен Спецов окончателно излезе сух от скандала с продадената от него фирма на неграмотния и криминално проявен Данаил Николов с идеята да се спаси от данъци за над 1,5 милиона лева.

Още с назначението му в НАП от финансовия министър на служебния кабинет Асен Василев гръмна новина, че културистът се е отървал от дружеството заради големи задължения към хазната. От тогава Василев го брани, а днес по време на парламентарния контрол разкри следната хронология:

По данни на Търговския регистър, на 16 юни 2015 г. е вписано прехвърляне към Румен Спецов на “Гранекс трейдинг”.  2 месеца след това е започнала ревизия на НАП – на 10 август 2015 г., с издаването на съответната заповед. Тя е връчена през септември на Спецов. Ревизията обхваща определяне на задължения по ДДС до 31 май 2015 г. и по корпоративен данък за 2014 г. и не обхваща периоди, в които Спецов е бил управител или собственик на дружеството.

Спецов продава “Гранекс” на 7 април 2016 г. Тогава тя няма акт за неплатени данъци и няма задължения към хазната, разкри Василев след изрична проверка във връзка с питането на депутата от БСП Георги Кадиев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар