Румен Христов: България има нужда поне от 45-годишно дясно и проевропейско управление

Румен Христов: България има нужда поне от 45-годишно дясно и проевропейско управление

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България има нужда поне от 45-годишно дясно и проевропейско, прозападно управление, за да се върнем в лоното на демократичния свят. Това заяви за БТА в Ловеч председателят на СДС Румен Христов, който присъства на възпоменателното поклонение в памет на жертвите на комунистическия режим у нас, което се организира всяка година до концлагера “Слънчев бряг”.

“Понякога обединението става трудно, но ние сме членове на голямото европейско семейство – Европейската народна партия (ЕНП). Там сме заедно с най-голямата партия ГЕРБ и най-старата партия СДС, но там също са ДСБ, сега Христо Иванов даде заявка за присъединяване към ЕНП, така че това е нещо, което ни обединява, а то е на база на идеология, политики и програми, които отстояват десните”, посочи Христов.

Той каза още, че разговорите в посока обединение на десните политически партии не са спирали.

“Това е много трудно. Десните представляват хора индивидуалисти, хора с качества, с мнения, често пъти различни, и освен това, за съжаление, през тези 35 години показахме, че понякога егото е по-силно от общото. Трябва да го преодолеем това нещо и ще стане рано или късно според мен”, добави лидерът на СДС.

Той отказа да коментира ситуацията около преговорите за съставяне на правителство.

“Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено, така че да коментирам предварително не е коректно. Има преговорен екип. Много е динамична ситуацията и тези хора, които са в преговорния екип, са упълномощени да говорят”, заяви Христов

В Ловеч днес се провежда и среща между ръководството на СДС, представители на СДС в местната власт – кметове на общини, кметове на кметства, общински съветници, както и областни и общински председатели на сините и депутати.

“Поканили сме всички общински съветници от СДС – 204 в страната, и десетте наши кметове на общини. Искаме да обменим информация помежду си, да се познават нашите общински съветници от различните региони, да чуем техните проблеми, свързани с местната власт, по какъв начин се изпълнява бюджетът”, посочи Румен Христов.

По думите му в условията на две войни, едната много близо до България, имаме нужда от стабилност, не само в централното управление в страната, но и в местната власт.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар