Румъния и Франция със споразумение за увеличаване на износа на зърно от Украйна

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Румънският премиер Николае Чука приветства подписването на споразумение между министерствата на транспорта на Румъния и Франция с цел улесняване на транзита на зърно от Украйна, подчертавайки, че тази стъпка допринася към усилията за обезпечаване на глобалната продоволствена сигурност, предаде Аджерпрес, цитирана от БТА.

„Приветствам подписването на споразумението между министерствата на транспорта на Румъния и Франция за улесняване на транзита на зърно от Украйна. Един от приоритетите е увеличаване на капацитета на пристанище Галац. Ускоряваме нашите усилия за глобалната продоволствена сигурност“, написа румънският премиер в Туитър.В Париж днес беше подписано споразумение между Румъния и Франция за увеличаване на износа на зърно от Украйна, съобщи по-рано днес телевизия ТеВеРе.


Споразумението беше подписано от френския министър на транспорта Клеман Бон и един от държавните секретари в румънското министерство на транспорта в присъствието на украинския посланик в Париж.

Съгласно споразумението Франция и Румъния ще си сътрудничат за развитието на проект, който да увеличи ефективността на пристанище Галац, а също така за оборудването на граничните пунктове в Северна Румъния и за увеличаването на капацитета за складиране на зърно в пристанище Констанца.

От 1 август досега от Украйна са излезли над 2,3 милиона тона земеделски продукти, като 4 процента от тях са пристигнали в Румъния, напомня телевизията.

Вчера френският министър на транспорта Клеман Бон съобщи, че днес ще бъде подписано споразумение с Румъния за увеличаване на износа на украинско зърно към развиващите се страни, по-специално в средиземноморския район, съобщи телевизия Диджи 24.

Той отбеляза, че споразумението включва експорта на зърно по сухопътни, морски и речни маршрути.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар