Румъния ще има комисия за изкуствен интелект

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на изследванията, иновациите и цифровизацията на Румъния Себастиан Бурдужа подписа заповед за създаването, организацията и функционирането на Румънската комисия за изкуствен интелект, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес. Комисията се създава въз основа на меморандум, одобрен на заседанието на правителството на 11 ноември 2022 г.

Румънската комисия за изкуствен интелект е консултативен орган под патронажа на министър-председателя и разполага с технически секретариат, предоставен от Министерството на изследванията, иновациите и цифровизацията.Мисията на новосъздадената комисия е да подкрепя Министерството на изследванията, иновациите и цифровизацията при упражняването на правомощията му на държавна власт в областта на научноизследователската развойна дейност, иновациите и цифровизацията чрез предложения за регулиране, координация, мониторинг и оценка на дейностите по отношение на изкуствения интелект, както и неговото развитие в Румъния.


Членовете на комисията ще бъдат организирани в четири функционални области: академична и изследователска среда, частна среда, обществена среда и гражданско общество.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар