Румънският премиер посрещна Кирил Петков в двореца

Румънският премиер посрещна Кирил Петков в двореца „Виктория“ (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министър-председателят Кирил Петков е на посещение в Букурещ. Той пристигна в румънската столица директно след визитата си в Украйна.

Кирил Петков беше посрещнат от румънския си колега Николае Чука пред главния вход на двореца „Виктория“ (Министерски съвет). В този час двамата разговарят на четири очи, а след това ще водят пленарно заседание на двете делегации. Очаква се към тях да се присъедини и европейският комисар по транспорта Адина Вълян.Двете съседни страни ще подпишат споразумение за откриването на българо-румънска граница на ГКПП „Русе – Гюргево – ферибот“. Откриването на пункта ще създаде условия за възобновяване на дейността на фериботната линия Русе-Гюргево и значително ще облекчи трафика на българско-румънската граница.


По-късно българския премиер ще разговаря и с президента на северната ни съседка Клаус Йоханис в двореца Котрочени (официалната резиденция на държавния глава на Румъния).

Сигурността в региона в контекста на войната в Украйна е сред основните акценти в разговорите на Петков с румънските власти.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар