Румяна Чаналова: Изявлението на Гешев, че оставал на страната на народа приемам като виц

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С коментарите си за президента , Главният прокурор премина границата , определяща качеството му на представител на съдебната власт и ясно определи действителното си място на бастион на изпълнителната власт.

Системното му поведение в защита на управляващите / включително чрез бездействие при драстични случаи на престъпления/ представлява тежко нарушение на конституционният принцип за разделение на властите и е основание за незабавно образуване на дисциплинарно производство и отстраняването му.

Наред с това, обидните изрази и сравнения по отношение на президента, освен че са престъпни по своя характер, но и представляват нарушение на Етичния кодекс на българските магистрати.

Не на последно място, налагайки практиката за незаконосъобразното разгласяване на доказателства по неприключили досъдебни производства допусканите сериозни нарушения на процесуалпи правила, абсурдните правни квалификации, периодичните изявления по отношение на обвиняеми лица, които според закона са невиновни до влизането на осъдителна присъда в сила, използваните изразни средства, вкл. нивото на правна и обща култура,
НЕДВУСМИСЛЕНО ПОКАЗВАТ ЧЕ НЕ Е ДОСТОЕН ЗА ДЛЪЖНОСТТА ГЛАВЕН ПРОКУРОР.

И тъй като нито ВСС, нито който е да е друг прокурор няма да изпълнят законовите задължения, нито той ще подаде оставка, от днес длъжността му трябва да се промени в “Главен прокурор на Борисов и мафията му”.

А изявлението, че оставал на страната на народа приемам като виц.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар