Румяна Чаналова: Прилагането на медицински продукт, който не е преминал необходимият период и обем на клинични изпитвания и възможни усложнения е равносилно на медицински опит.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Брифинг за ваксинирането.
Заучени и неуместни отговори.

На въпроса защо се прилага ваксинация в условията на световна пандемия отговора е ” Не знам кой учебник сте чели, но винаги когато започне епидемия, се организира ваксинация, както например при епидемията от морбили”Когато ЗАПОЧНЕ, а не при втора и трета вълна на епидемията!

На въпроса няма ли да се наруши правото на придвижване, при налагане на ограничения / пример със самолетна компания, която е заявила, че няма да допуска неваксинирани лица/ ОТГОВОР НЯМА!
Няма и обяснение защо са закупени ваксини и взето решение за масова ваксинация ПРЕДИ да има разрешение за употреба.
Няма обяснение за действието на ваксината, която не е преминала 5 год. период на клинични изпитания и възможните УСЛОЖНЕНИЯ.
Защо ваксината се съхранява при температура -70 градуса и какво се случва при поставянето и?
Ваксинирането ще се предшества ли от PCR тест?

Как ще се отрази на вече заразен човек?
Защо е нужна ваксинация на хора с антитела?
Колко щама на вируса са известни и тази ваксина за кой от тях е изработена?
Макар и ваксинирането да е “доброволно”, допустимо ли е впоследствие да бъдат ограничавани правата ни ,ако доброволно не се ваксинираме?Как държавата ще реагира и защо днес мълчи по този толкова важен въпрос?

Чл.29 ал.2 от Конституцията : “Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.”

Прилагането на медицински продукт, който не е преминал необходимият период и обем на клинични изпитвания и възможни усложнения е равносилно на медицински опит.

Държавата дължи грижа и носи отговорността да опазва и гарантира здравето на своите граждани и да не допуска ограничаване на правата им.
Румяна Чаналова, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар