Русия вече възстановява инфраструктурата в новите си региони

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Възстановяването на инфраструктурата в новите територии на Руската федерация вече е в ход, не се говори за финансиране на такава работа в Украйна, каза пред репортери Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Руската федерация.

„Вече започнаха мащабни работи на територията на Руската федерация“, каза Песков, отговаряйки на въпрос дали Русия е готова да участва във възстановяването на съоръжения, пострадали по време на военните действия. Той също така добави, че „не говорим за възстановяване на съоръжения извън Русия“, предава РИА Новости.В Мариупол повече от 620 многоквартирни жилищни сгради, разрушени по време на военните действия, не подлежат на възстановяванеКакто предава агенция ДАН, позовавайки се на пресслужбата на Министерството на строителството, жилищно-комуналните услуги на ДНР, всички тези сгради са определени за събаряне.


„От повече от две хиляди многофамилни жилищни сгради в града, 624 обекта са определени за събаряне, като към това могат да се добавят над 100 жилищни сгради в неизправност“, се казва в доклада.

От ведомството са констатирали, че ситуацията в частния сектор не е по-добра – там почти 80% от жилищните сгради са повредени, а една шеста от всички къщи също не подлежат на ремонт. В тази връзка градските власти са определили повече от 30 места за временно настаняване на жители на Мариупол, които са загубили домовете си, с общ капацитет над 7 хиляди легла. В тези места за временно настаняване хората чакат ремонт или се заселват в нови сгради. Отбелязва се, че ремонтните дейности в частния сектор вървят с ускорени темпове.

Мариупол е най-големият град на брега на Азовско море, един от ключовите центрове на металургията в Донбас и голямо морско пристанище. По време на боевете жилищният фонд и инфраструктурата бяха значително повредени. EADaily съобщава, че в Мариупол се е състояло първото заселване в две нови сгради, построени от руски строители. Ключовете за новите апартаменти савръчени лично на първите собственици от ръководителя на ДНР Денис Пушилин.

Източник: warandpeace.ru

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар