Русия вече има нова антена на МКС

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руските космонавти Антон Шкаплеров и Пьотър Дубров излязоха в открит космос, включиха кабели и задействаха антенната система “Курс” на модула “Причал”, нужна за сближаване и скачване на кораби към МКС, съобщи ТАСС.

Космическата разходка се излъчва на живо на сайта на Роскосмос. От руската държавна корпорация уточниха, че тестът на апаратурата е преминал без забележки.

Връзката с космонавтите бе изгубена за около петнадесет минути. През това време от Центъра за управление на полетите чуваха космонавтите, но те не приемаха сигнала от Земята. От Центъра за управление на полетите предадоха информацията до американските си колеги, които пък информираха екипажа на МКС, останал на борда на станцията. Астронавтката Кейла Барън от НАСА предаде съобщението на двамата си руски колеги.

Преди теста на новата система връзката бе възстановена.

Шкаплеров и Дубров започнаха работа в открит космос в 15:18 часа московско време и бе планирано да останат извън МКС в продължение на шест часа и 40 минути. Това е първото излизане в открит космос за годината на двамата руски космонавти.

След приключването на интеграцията на модула “Причал” в състава на МКС, към него ще могат да се скачват до пет обекта. Предвидено е от януари до май 2022 г. руските космонавти да излязат осем пъти на космическа разходка.


Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар