Путин

Русия ги смаза: Германия се готви за спиране на газа

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германия се подготвя за тотално спиране на газа от страна на Русия. Министърът на икономиката Роберт Хабек обяви, че става дума за икономическа война и предупреди, че заради липсата на газ е възможно да се стигне до режим на топлата вода.

Към министъра на икономиката се присъедини и президентът на германската Федерална мрежова агенция Клаус Мюлер. Той предупреди днес, че последствията от спирането на газа от Русия скоро ще бъдат усетени и от крайния потребител.

„В момента, в който налягането в газовата мрежа в някой регион падне под допустимото, ще спрат да работят стотици хиляди газови централи“, предупреди той.

Тогава централите трябва да се пуснат отново ръчно и ще отнеме много време, докато подаването на газа се възстанови.

За да не се стига до такъв сценарий, ще се наложи да се намали първо подаването на газ към индустриалните обекти. Така ще се гарантира поне за известен период отоплението на частните домакинства. В Германия има 43 милиона жилища и половината от тях се отопляват на газ. Въпреки това може да се стигне до режим на топлата вода, например.

Затова е много важно да се напълнят всички газохранилища, а доставки на газ от Белгия, Нидерландия и Норвегия ще облекчат положението, посочва Мюлер.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар