Русия: Демокрацията в САЩ „куца с двата крака“ – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова определи безредиците във Вашингтон като вътрешен проблем на Съединените щати, предаде БНР. В същото време тя постави под въпрос американската избирателна система.

Според Мария Захарова американската избирателна система е архаична, не отговаря на съвременните демократични стандарти и създава възможности за многобройни нарушения.

По думите ѝ медиите в Съединените щати са се превърнали в инструмент на политическата борба, което е довело до разкол в обществото.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин добави, че американската политическа система е в дълбока криза и не може да бъде представяна като образец за демокрация.

“Очевидно американската демокрация куца и с двата крака”, написа във Фейсбук председателят на комитета по международни въпроси на Съвета на федерацията Константин Косачов.

Според него този път загубилата президентските избори страна има достатъчно основания да обвинява победителите във фалшифициране на вота.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар