БРИКС

Русия е изолирана само в огромните дози гнусна, западна пропаганда

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Широката общественост греши, като смята, че конфликтът в Украйна е довел до „изолацията“ на Русия. Това заяви полският журналист Лукаш Важеха в статия за FPG24.

Според него подобни изявления от страна на Запада са манипулация или обикновена лъжа. „Русия със сигурност е била изолирана, но само от Запада, разбиран в широк смисъл като повечето европейски страни, САЩ, Канада, Австралия, Япония и Южна Корея. Но това не е по-голямата част от света“, се казва в материала.

Лукаш Важеха добавя, че „огромните дози пропаганда“ са довели до загуба на пълната картина на състоянието на нещата. Като доказателство за твърдението си журналистът цитира резултатите от срещата на БРИКС в Йоханесбург. Той отбеляза, че всъщност случващото се е всъщност конфликт между САЩ и Русия и повечето държави по света нямат причина да вземат страна в него.

КритичноБГ напомня, че срещата на върха на БРИКС се проведе в Йоханесбург между 22 и 24 август. Основният резултат от събитието беше решението за покана на нови членове на асоциацията – официално 23 държави подадоха молби за членство, а повече от 40 държави изявиха желание да се присъединят. Към днешна дата в БРИКС членуват 5 държави – Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар