Русия е изстреляла нова балистична ракета

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нова и „уникална“ междуконтинентална балистична ракета, разработка на Московския институт по топлотехника (МИТ – в състава на Роскосмос), е била изстреляна успешно в средата на юни от космодрума Плесецк, съобщава ТАСС, позовавайки се на източник от военно-промишления комплекс на Русия.

По-рано бе съобщено, че в рамките на модернизацията на руските стратегически оръжия предприятието разработва перспективната МБР „Кедър“ с шахтово и мобилно базиране и опитно-конструкторската дейност по изделието ще започне в края на 2023 или началото на 2024 г.МИТ, отбелязал през май чества 75 години от създаването си. За това време учените в института са отговорни за създаването на руските балистични ракети „Топол“, „Топол-М“, „Ярс“ и „Булава“. Генерален конструктор на института е Юрий Соломонов, който е човекът зад последните разработки.


Проектът за ракетата „Кедър“ е секретен и за него не се знаят никакви данни. Предполага се, че той ще може да е носител на новите хиперзвукови бойни глави, които има Русия.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар