Европа ЕС Знаме

Русия: Загубихме доверие и уважение към ЕС, ако не завинаги, то за дълго време

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В интервю, изпълняващият длъжността Постоянен представител на Русия в ЕС Кирил Логвинов казва: „Сега Европейският съюз се сблъска с огромен брой предизвикателства и заплахи. Много от кризите – миграционна, енергийна, хранителна – като цяло бяха създадени от самия ЕС. С цел солидарно да се намерят отговори на тези предизвикателства, е необходим някакъв консолидиращ фактор. И, за съжаление, Русия се превърна точно в такъв фактор„, категоричен е той.

Акценти от интервюто му бяха публикуувани от Посолството на Руската федерация в България. КритичноБГ установи, че Кирил Логвинов е дал интервю за СОЛОВЬЁВ лайв.

Санкциите, наложени срещу Русия, вътрешната икономика и руските граждани, са нелегитимни и противоречат на международното право и Устава на ООН. Правен безпредел се случва в мащаби, който досега нямаше място„, добавя постоянният представител на Русия в ЕС.

Всички тези мерки, включително забрана за директни полети, затягане на визовите практики, разяснения относно санкциите, целят реално да направят невъзможно влизането на руски граждани в Европейския съюз. Виждаме ясно потвърждение на болезнения стремеж на ЕС за колективно наказание на руснаците„, категоричен е Логвинов.

Не може да се говори за каквито и да било отношения с Европейския съюз, който ни обяви тотална война в търговско-икономическа, външнополитическа, информационна и други сфери. Загубихме доверие и уважение към ЕС, който се показа като неспособен да постигне съгласие и просто като ненадежден партньор, ако не завинаги, то явно за дълго време„, заключва Кирил Логвинов.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар