Русия закова: Няма да позволим на САЩ да пречат на българите да дружат с Русия!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това съобщава пред ТАСС председателят на Комисията по защита на държавния суверенитет и предотвратяването на вмешателство в делата на Руската федерация към  Съвета на Руската федерация, Андрей Климов, предава btv, цитирана от epicenter.bg.

„Тъжно е, че никой по света не се възмущава, че човек се оказва обвинен в шпионаж заради дружба с Русия. Това е недопустимо”, заявява Климов и отбелязва, че „всички 100 участници аплодираха моето предложение да осъдим от името на нашата конференция такива ситуации, в които хора, считащи Русия за приятел са обвинени, че са шпиони”.

Форумът е осъдил и неиздаването на визи от страна на САЩ за руски официални лица, които е трябвало да участват в заседанията на ООН в Ню Йорк.

Климов отбелязва, че Малинов е трябвало да участва във въпросната конференция, но не може да напусне България, тъй като се намира под мярка за неотклонение „подписка”.

Според сенатора, „американците се намесват както във вътрешните работи на Русия с отказа за издаване на визи за руските делегати, така и във вътрешните работи на България, като пречат на българите да дружат с Русия”.

istinata.net        

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност