Русия започва да проектира газопровод до Китай

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Газпром“ започва проектирането на газопровод до Китай от руския Далечен изток, съобщи Алексей Милер, главен изпълнителен директор на руския газов гигант, по време на конферентен разговор, цитиран от Интерфакс.

„Резултатите (на „Газпром“) през първото полугодие са много, много добри“. Финансовите резултати ни дават свободата да говорим за това, че чрез тези осигурени парични потоци сме обезпечили реализацията на нашите стратегически инвестиционни проекти“, каза още Милер.Според него плановете на компанията в Далечния изток на страната са насочени към разширяване на газовите доставки за китайския пазар. „Знаем, че китайският пазар е най-динамичният пазар в света и през следващите 20 години, според прогнозите, ръстът на потреблението на газ в Китай ще бъде възлиза на 40 на сто от глобалния ръст на потребление. Затова подписахме още един договор за доставки на газ за Китай“, така нареченият маршрут „Далечният изток“.


Също така „Газпром“ планира проект за транзитен газопровод през Монголия – „Съюз Изток“, който ще бъде продължение на планирания нов газопровод „Силата на Сибир-2“, припомни Милер. „Газпром“ е на път да започне да свързва европейската си тръбопроводна мрежа с източната част на Русия, добавя БТА.

Руският газов гигант и Китайската национална петролна корпорация подписаха договор на 3 февруари за доставка на 10 милиарда кубични метра газ годишно в продължение на 25 години. За доставките в Китай е необходимо да се изгради кратко, 25-километрово разклонение от тръбопровода „Сахалин-Хабаровск-Владивосток“, който минава по протежение на китайската граница. Той ще се състои от магистрален газопроводен клон, газоизмервателна станция и пречиствателна станция за природен газ, както и евентуално допълнителни съоръжения за преработка на синьо гориво.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар