Мария Захарова: Около 30 мирни инициативи сме получили вече

Русия за изгонените свещници: Особено богохулство е, че тази стъпка е направена на празника Рождество на Пресвета Богородица – свещен и чист ден за енориашите на Руската православна църква

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Коментар на официалния представител на МВнР на Русия М.В.Захарова във връзка с експулсирането от България на свещеници на Руската православна църква

💬 На 21 септември свещениците от руската църква – подворието в София са били привикани в българската имиграционна служба, откъдето са получили заповед в рамките на 24 часа да напуснат територията на тази балканска държава, като лица уж представляващи заплаха за националната й сигурност. Става дума за предстоятеля на Подворието на Руската православна църква в София архимандрит Васиан, секретаря на Подворието протойерей Евгений и служител на храма.

❗️ Този крещящ недружелюбен акт на българските власти не подлежи на никакво логично обяснение.
Хората, посветили живота си на служение на Бога в името на единството на руския и българския народ на основата на обща религия и християнски ценности, подобно на престъпници, в специални коли с решетки на прозорците, бяха върнати обратно в храма от българската имиграционна служба, за да си приберат нещата, и ще бъдат изгонени още днес като нарушители на закона. Те просто ще бъдат отведени до границата със Сърбия, където ще бъдат изоставени на произвола на съдбата.

Особено богохулство е, че тази стъпка е направена на празника Рождество на Пресвета Богородица – свещен и чист ден за енориашите на Руската православна църква.

Възмутени и шокирани сме от случилото се. Това още веднъж показва, че сегашното ръководство на България окончателно е поело по пътя на разрушаване не само на политическите контакти между държавите, но и на културните и хуманитарни връзки между нашите народи. Сега целта е да се скъсат отношенията между сестринските Руска и Българска православни църкви, братските връзки между руския и българския народ.

Древният руски храм, който дълги години е бил място за обща молитва на руснаци и българи, отсега ще бъде затворен.
☝️ Още веднъж подчертаваме, че отговорността за стремглавата деградация на двустранните връзки между Русия и България е изцяло на българската страна.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар