Самолет

Русия използва нов разузнавателен комплекс в Украйна на базата на фронтовия бомбардировач СУ-34 (Видео)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руските военни започнаха да използват нов разузнавателен комплекс на базата на фронтовия бомбардировач Су-34 в рамките на специална операция в Украйна, съобщи информиран източник за РИА Новости.

„В рамките на специалната операция руските въздушно-космически сили започнаха да използват нови системи за разузнаване на базата на фронтови бомбардировачи Су-34, които позволяват да се определят с висока точност координатите и други параметри на вражески цели, по-специално въздушни отбранителни позиции и украински радарни станции“, каза източникът.

Той уточни, че такива възможности на Су-34 осигуряват най-новите подвесни универсални разузнавателни контейнери. На бомбардировачите се използват три вида контейнери – оптико-електронни, радарни и за електронно разузнаване.

Както обясни източникът, разузнавателният комплекс „позволява предаването на информация за военните обекти на противника към сухопътните сили и огневи оръжия по автоматични комуникационни канали в режим, близък до реалното време“.

Универсалните разузнавателни контейнери са създадени от изследователския институт „Кулон“, който е част от холдинга „Роселектроника“, като част от развойната работа на „Сич“, която включва разширяване на бойните възможности на Су-34.

Предният бомбардировач Су-34 е предназначен за унищожаване на наземни, надводни и въздушни цели денем и нощем при прости и неблагоприятни метеорологични условия. Самолетът има екипаж от двама души и може да носи до 8 тона оръжия на 12 външни точки за закрепване, включително различни видове ракети въздух-въздух, управляеми ракети въздух-земя, авиационни бомби, включително коригирани бомбени касети за еднократна употреба и неуправляеми ракети.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар