Русия: Имаме неоспорими доказателства, че САЩ са дали токсични химикали на Киев

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия разполага с неоспорими доказателства, че САЩ и техните съюзници доставят токсични химикали на Украйна. Това заяви заместник-министърът на промишлеността и търговията Кирил Лисогорски, който оглавява руската делегация на 28-ата сесия на Конференцията на държавите – страни по Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО), съобщава ТАСС.

„Разполагаме с неоспорими доказателства за участието на САЩ и техните евроатлантически съюзници в доставката на токсични химикали за Украйна, както и за начините на тяхната доставка“, отбеляза той. Тези токсични химикали се предават на Въоръжените сили на Украйна и на чуждестранни наемници, които се бият на страната на киевския режим. „Има информация и за използването на токсични химикали и психотропни вещества от агенти на специалните служби на киевския режим срещу ръководството на новите субекти, които станаха част от Руската федерация“, добави заместник-министърът.

Според Лисогорски в същото време САЩ и техните партньори се опитват да изключат Русия от Изпълнителния съвет на ОЗХО. Като част от този процес, продължи руският заместник-министър, в Източноевропейската група на ОЗХО по нареждане на Вашингтон и Брюксел беше създадено антируско лоби от 18 държави, подчинени на военните и политическите интереси на НАТО и ЕС, а Литва подаде молба за участие в Изпълнителния съвет.

„Практическото отсъствие на химическата промишленост в тази страна няма да донесе никаква добавена стойност за решаването на задачите на ОЗХО, а само ще допринесе за отслабването на организацията“, подчерта ръководителят на руската делегация, „В крайна сметка това, което се случва, прилича повече на фарс, отколкото на конструктивна работа за изпълнение на целите на Конвенцията за забрана на химическите оръжия. Ето защо „би било разумно Литва да оттегли офертата си, за да се подобри ефективността на конференцията“, изрази увереност той.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар