Война Киев

Русия нанесе пореден ракетен Удар на Възмездието! 80 % от Украйна е без ток и вода! ПВО на НАТО са опозорени

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вчера следобед Русия нанесе нов масиран удар по военните и енергийните съоръжения на Украйна, вследствие на който 80 % от населението на страната вече е без ток и вода. Съобщи го украинския президент Владимир Зеленски в среднощното си траурно обръщение, в което каза още: „При температури под нулата десетки милиони украинци са без електроснабдяване, без отопление и без вода“.

 

Зеленски призова: „Съвета за сигурност на ООН да предприеме действия за прекратяване на руските въздушни удари срещу жизненоважна инфраструктура в моята страна, които оставиха за пореден ден нашите градове без електричество и отопление пред настъпващата зима. Само вчера бяха изстреляни 70 ракети. Това е руската формула на терора“, заяви той.

Сутринта на 23 ноември, позовавайки се на британското разузнаване, ВВС съобщи възхитено: „Русия е използвала почти всички налични ирански дронове“. Дроновете са си чисто руски, но това е друг въпрос.

Не е известно дали руските генерали четат британска преса на закуска. Може би го правят на вечеря? Защото точно следобед в цяла Украйна беше обявена въздушна тревога.

Свръхзвукови ракети и рояци дронове полетяха отново и запердашиха „по военната и свързаната с нея критична инфраструктура“ на противника, както често съобщава ген. Игор Конашенков.

Украинските социални мрежи първо се напълниха с кадри на „калибри“, летящи през дъжда и мъглата. И минути по-късно – със снимки на стълбове от дим и огън.

Информационната агенция УНИАН (одиозната рожба на украинския олигарх Коломойски) весело „издаде“: „В района на Киев се включи противовъздушната отбрана. НАСАМСите и ИРИСките вече трошат на парчета ракетите на „руснята“!“ Nasams са противовъздушни системи, изпратени на Украйна от Съединените щати, а ИРИС са системи, изпратени й от Германия и Испания.

Половин час по-късно, от същия УНИАН се разнесе вой: „Колко още руски удари трябва да понесем, колко още разрушения трябва да ни се причинят, за да ни достави Запада достатъчно ПВО и авиация?!”

С ПВО на НАТО наистина се получи грозно. В предградията на Киев е отбелязано попадение в жилищна сграда. Както всички вече знаят, дори и жителите на Киев, руските ракети са високоточни, не се целят в жилищни сгради и не ги удрят. Но системите за противовъздушна отбрана, които украинските войски по непонятна причина разполагат в градовете, а не извън тях, за пореден път вместо ракетите, удрят високи сгради в жилищните квартали, където са разположени.

А ето и първите резултати от вчерашната масирана руска ракетна атака:

Затъмнение и замръзване (пълно спиране на цялото електрозахранване) в градовете:

Киев,

Днепропетровск,

Житомир,

Запорожие,

Кривой Рог,

Полтава,

Николаев,

Одеса,

Ровно,

Суми,

Хмелницки,

Харков,

Луцк,

Черкаси,

Чернигов.

Прекъснато е водоснабдяването в градовете:

Киев,

Днепропетровск,

Николаев,

Одеса,

Суми.

Има вероятност списъкът да се разшири.

Припомняме, че това е третият масиран руски „ответен удар“ срещу инфраструктурата на Украйна. Първият беше след терористичната атака на Кримския мост. Вторият – след атаката на Черноморския флот и Севастопол от украински и британски морски и въздушни безпилотни апарати, които за целта на атаката си използваха „зърнения коридор“.

Часове преди вчерашния удар, на 23 ноември, украински дронове атакуваха кримските градове Севастопол и Балаклава. Всички дронове бяха свалени. Това предизвика и ответния руски удар на възмездието от вчера, който остави без ток и вода 80 % от жителите на Украйна.

Атаките срещу украинската инфраструктура според експертите имат „кумулативен“ характер. Последствията от всеки следващ удар са все по-разрушителни за военните комуникации, енергийната система и транспорта на Украйна. Въпреки че това се постига с все по-малък брой ракети и дронове-камикадзе. Все повече елементи на ТЕЦ и тяговите подстанции излизат от строя за дълго и напълно. И ремонтът им става все по-невъзможен.

Украинските политици дерат гърла и крещят все по-силно към НАТО: „дайте ни още системи за противовъздушна отбрана“. От НАТО щедро дават. Но вече се и замислят – щом западните противовъздушни системи са безсилни пред руските ракети и дронове, може би трябва да спрем да се излагаме? Защото никой от нашите традиционни клиенти на международния пазар няма да иска да ги купи.

Иван Грачев

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар