Путин

Русия не приема предварителни условия за преговори за Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Предварителните условия за преговори за Украйна, включително изтеглянето на руските войски, са неприемливи за Москва; диалогът трябва да отчита ситуацията на място. Това заяви пред журналисти днес руският зам.-министърът на външните работи Александър Грушко, цитиран от ТАСС.

„Не, такива условия, разбира се, са неприемливи. Нашият президент многократно е казвал, че сме готови за преговори. Но тези преговори, разбира се, трябва да отчитат ситуацията на място“, каза Грушко, коментирайки изявлението на финландския външен министър Пека Хаависто. Той заяви, че всякакви мирни преговори за Украйна могат да се проведат, само ако Русия изтегли всички войски от нейната територия. Александър Грушко заяви, че това условие е неприемливо.

Същевременно руският зам.-външен министър каза, че изявленията на френската и австрийската страна за необходимостта от преговори между Москва и Киев са само риторика и Русия не вижда никакви дипломатически усилия от тяхна страна в тази посока. „Това е риторика. Не наблюдаваме никакви дипломатически усилия нито от Франция, нито от Австрия“, каза Грушко в отговор на въпрос на ТАСС да коментира съответните изявления на Париж и Виена.

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар