Русия обвини в лъжа ООН

Русия обвини в лъжа ООН

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Твърденията на Организацията на обединените нации (ООН), че Черноморската зърнена инициатива е отговорна за спасяването на гладуващите хора по света, са ненадеждни. Така постоянният представител на Русия в международната организация Василий Небензя обвини ООН в лъжа, съобщава РИА Новости.

„Това не е вярно, многократно сме цитирали релевантни цифри и факти“, подчерта Небензя.Руският дипломат нарече и неверните твърдения, че оттеглянето на Русия от споразумението, известно още като сделката за зърното, е довело до повишаване на световните цени на храните. Според него те, напротив, намаляват. В същото време той заяви, че контактите между ООН и Русия по отношение на съдбата на инициативата за Черно море все още продължават.


По-рано генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обсъди перспективите за възобновяване на зърнената сделка с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, а също така планира подходящи консултации с ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел. Анкара също така заяви, че турското правителство полага всички усилия за рестартиране на споразумението.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар