Путин вдига пенсиите, бюджетните заплати и всички социални плащания

Русия обяви за персона нон грата служители на българското посолство в Москва

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руското министерство на външните работи съобщи, че обявява за персона нон грата служители на българското посолство в Москва, съобщи ТАСС.

Русия обяви редица служители на българското посолство в Москва за персони нон грата, се казва в изявление, разпространено в понеделник от руското външно министерство.

„На 18 април извънредният и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин беше поканен в руското външно министерство, където му беше връчена нота от министерството, с която се обявява за „персона нон грата“ служители. на българското посолство в Москва“, се казва в текста.

Руското външно министерство уточнява, че тази мярка е взета в отговор на немотивираното според руската страна решение на българските власти да обявят за персона нон града десет дипломати на руското посолство в София.

От началото на войната на Русия срещу Украйна дипломатическите отношения между София и Москва се изостриха твърде много. Експулсирани бяха 10 дипломати от руското посолство заради шпионаж. На 8 април пък бяха отзовани двама български дипломати от Москва. А на няколко пъти политици от управляващата коалиция отправиха искания към премиера Петков да изгони руската посланичка Елеонора Митрофанова. Засега обаче правителството не предприема тази мярка, въпреки че върна в София за консултации българския посланик Атанас Кръстин с надеждата и Москва да изтегли Митрофанова.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар