Русия отвръща на удара! Кой хакна Facebook профила на Даниел Митов

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българските политици определено правят всичко възможно да са в крак с времето. По тази причина станаха и изключително активни в социалните мрежи. Само че трябва да знаят, че също както всички останали хора, и те не са застраховани от зложелатели във виртуалното пространство.

Поредният „пострада“ представител на властта е външният министър Даниел Митов. Профилът му в социалната мрежа Facebook миналата нощ бил хакнат и в момента е недостъпен както за самия него, така и за останалите потребители.

IT-специалистите на Външно министерство подозират, че са станали жертва на атака от руски хакери, свързана с изявленията на Митов от преди ден за хибридната война, която Русия води срещу западния свят.

Вторият вариант бил профилът да е блокиран от Facebook след докладвания на тролове. В такъв случай обаче Facebook изпраща съобщение до потребителя, че е временно блокиран и се проверява, а такова нямало.

Припомняме, че българското външно министерство най-накрая реагира на обвиненията на Москва, че сме продавали оръжия на бунтовниците в Сирия. Първият ни дипломат, който е в оставка, Даниел Митов категорично отрече нашата страна да е продавала каквато и да било военна продукция на когото и да било в Алепо или на друго място там.

„Българската страна спазва стриктно стандартите – не сме изнасяли оръжие за Сирия след началото на конфликта през 2011 г.”, категоричен бе Митов пред bTV миналия ден.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар