РУСИЯ отново ни предлага нещо НЕВЕРОЯТНО! Борисов пак МЪЛЧИ!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вчера, генералният директор на „Росатом“ Евгений Салков и директорът на АЕЦ „Козлодуй“ Иван Андреев, одобриха изпълнените мерки и действия, които руската Мега компания предприе, за да удължи живота на 6 блок на АЕЦ„Козлодуй“.

Цели две години „Росатом“ извършва проверки и модернизира строителните конструкции и системите на 6 блок на АЕЦ „Козлодуй“. Резултатите показаха, че реакторът е работоспособен и може да бъде използван безопасно до 2051 година.

Миналата есен, „Росатом“ удължи живота на 5 блок на нашата ядрена електроцентрала. Тази година руският енергиен гигант удължи срока за експлоатация на 6 блок с повече от 30 години.

Това ще даде възможност на АЕЦ „Козлодуй“ да внесе иск в Агенцията за ядрено регулиране за издаване на 10 годишен лиценз на 6 блок, въпреки че той може да работи безопасно повече от 30 години. Но 10 години е максималният срок, за който Агенцията за ядрено регулиране издава лицензи.

„През следващите повече от 30 години, 6 блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще функционира безопасно, благодарение на действията, които „Росатом“ предприема за модернизиране на мощността“, заяви първият заместник-генерален директор на руската компания Кирил Комаров, цитиран от capital.bg.

Кирил Комаров отбеляза още, че „Росатом“ е готов да започне строителството и на АЕЦ „Белене“. „Сътрудничеството ни с България в ядрената енергетика датира вече половин век. Ще се радваме да окажем подкрепа и по проекта АЕЦ „Белене“, като имаме предвид уникалния опит на „Росатом“ в строителството на ядрени централи“.

Кирил Комаров, обаче, директно заяви, че никъде по света такива проекти не се осъществяват без участието на държавата. И добави, че „Росатом“ предлага на българското правителство да разгледа всички възможни варианти за осъществяване на проекта АЕЦ „Белене“ в интерес на българските граждани.

Ако Борисов и неговите пудели не бяха спрели топ енергийните проекти АЕЦ „Белене“, Южен поток и Бургас – Александруполис, ние щяхме да станем енергиен център за Балканите и Европа. А икономиката ни щеше да процъфти.

Щяхме да ползваме не само много по-евтини ток и природен газ. Но и щяхме да получаваме приходи от транзитните такси на природния газ и от продажбите на ток за съседни държави.

Нещо повече. Щяхме да получим политическа, дипломатическа и военна защита от Руската федерация, която щеше да защитава своята възможност да пренася безпроблемно природен газ за Централна и Западна Европа.

Но Борисов подари всичко това на Турция. И не само го подари, но и започна да каканиже, че той навремето искал проектите, а сега ги искал още повече. В отговор на тези негови „изявления“, преди месец президентът Радев посети Москва и договори с Владимир Путин строежа на Български поток и АЕЦ „Белене“.

Тогава изведнъж Борисов млъкна. И досега продължава да мълчи. За сметка на това, руснаците говорят. Защото много добре познават плачевното състояние на нашата икономика. И много добре знаят как, поради липса на електроенергия, цената на тока в родината ни скача всяка година, че и по два пъти в годината.

Вчера, за пореден път, руският енергиен гигант „Росатом“ предложи на Борисовото правителство да построи така нужната ни „Втора атомна електроцентрала.

Но…вместо да направи веднага необходимото за започване на строежа, Борисов пак млъкна.

А строежът няма да отнеме много време и средства.

Защото ние имаме вече готова площадка за строежа на АЕЦ „Белене“. Готови и закупени от българската държава са и двата ядрени блока на новата централа. Но Борисов не иска да завърши строежа до край.

Извиненията му сме ги чували и преди.

Брюксел не давал това, ЕС не давал онова…

Тогава нека най-накрая Борисов да каже, той просто колониален чиновник ли е, или премиер на България, който взема решения като се съобразява единствено и само с интересите на българските граждани??

Нека да каже! А не да приказва, когато народът не го пита!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар