САЩ Русия

Русия: Отношенията ни със САЩ може да бъдат прекъснати всеки момент

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руско-американските отношения са изложени на риск да бъдат прекъснати във всеки един момент по вина на САЩ, пише в съобщение на руското външно министерство на 16 ноември.

„Съединените щати демонстрират безперспективна и абсурдна насоченост към „смяна на режима“ и организиране на вътрешни руски сътресения, в които са инвестирани значителни средства„, се казва в съобщението на дипломатическото ведомство по повод 90-годишнината от възстановяването на дипломатическите отношения между Москва и Вашингтон.

„На фона на тектоничните геополитически движения, които променят баланса на силите на световната сцена, Вашингтон залага на „глобалното сдържане на Москва и Пекин“, а в крайна сметка цялото световно мнозинство, което не е съгласно с наложения от Запада „основан на правила световен ред„, пише в съобщението на Министерството на външните работи на Русия

„Това е основната причина за най-дълбоката криза, която преживяват руско-американските отношения в момента. По вина на Вашингтон, който е възприел яростна русофобия, те са изтънели до краен предел и всеки момент рискуват да бъдат прекъснати. Това не е избор на Русия, но безотговорните стъпки на Съединените щати, които завъртат маховика на ескалацията, включително доктриналната цел да се нанесе „стратегическо поражение“ на Москва, могат да доведат до катастрофални последици„, допълват от министерството на Сергей Лавров.

На 5 ноември говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че отношенията между Москва и Вашингтон са на нула. Според него прекратяването на отношенията между САЩ и Русия е станало по инициатива на американската страна.

Преди това, на 17 октомври, руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов заяви, че Съединените щати не могат да приемат очевидната истина: Руската федерация не отива никъде на световната карта, затова трябва да помислим как да съжителстваме заедно. Той призова целият плам на емоциите да бъде насочен към основните проблеми, сред които е и поддържането на глобалната стратабилност.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар