Путин

Русия отправи страшна заплаха: НАТО няма да ви защити, напротив!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разполагането на бази на НАТО във Финландия и Швеция няма да защити тези страни, а напротив – ще изложи на риск градовете, в които ще бъде разположена военната инфраструктура, написа в канала Телеграм председателят на Държавната дума Вячеслав Володин.

„Разполагането на бази на НАТО няма да защити Финландия или Швеция. Напротив. Това ще изложи на риск жителите на градовете, в които ще бъде разположена военната инфраструктура”, цитира ТАСС написаното от Володин, коментирайки изявленията на кмета на финландския град Лапеенранта.

Володин отбеляза, че според кмета Кимо Ярак това ще създаде усещане за сигурност. „Това е погрешно. В случай на военни действия на първо място се поразява военната инфраструктура на противника”, изтъкна председателят на Държавната дума. На 18 май Финландия и Швеция подадоха молби за присъединяване към НАТО. На срещата на върха на алианса в Мадрид министрите на външните работи на Турция, Швеция и Финландия подписаха меморандум в присъствието на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, с който се премахнаха пречките от Анкара за присъединяването на скандинавските страни към алианса.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар