Русия: Отхвърляме опитите на западните държави, начело със САЩ, да налагат на други страни псевдолиберални и извратени идеи за правата на човека

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отхвърляме опитите на западните държави, начело със САЩ, да налагат на други страни псевдолиберални и извратени идеи за правата на човека, се казва в изявлението на руското посолство във Вашингтон, съобщаав ТАСС.

Русия възприема критиките от страна на американски служители срещу законопроекта, приет от Държавната дума за забрана на ЛГБТ пропагандата, като груба намеса във вътрешните й работи. Това се казва в коментар на руското посолство в САЩ, разпространен вчера. Руското посолство в САЩ призова Вашингтон да уважава избора на руския народ, съобщава ТАСС.

„Взехме под внимание изявленията на редица американски официални лица, критикуващи приетия от Държавната дума на Руската федерация проектозакон за забрана на разпространението на пропаганда за нетрадиционни сексуални отношения, педофилия или информация, предизвикваща желание за смяна на пола. Считаме подобни изявления за груба намеса в нашите вътрешни работи“, подчертаха руските дипломати.

„Ние изискваме от Вашингтон да уважава избора на нашия народ, да се придържа към моралните насоки, които се предават от поколение на поколение и са в основата на руската гражданска идентичност“, допълват от посолството.

Дипломатическата мисия припомни, че „Русия последователно отстоява защитата на традиционните семейни ценности“. „Ние говорим открито за нашето отхвърляне на опитите на западните държави, начело със Съединените щати, да налагат на други страни псевдолиберални и извратени идеи за правата на човека“, се казва още в изявлението на руското посолство във Вашингтон.Следвайте „Гласове“ в Телеграм.

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар