Русия Москва Кремъл

Русия пак ще е обединяващо звено за Централна и Източна Европа!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украйна ще понесе тежки загуби и ще се разпадне като държава в резултат на настоящия конфликт. Тази прогноза направи на 8 септември генерал Андор Шандор, бивш ръководител на чешкото военно разузнаване, като отбеляза, че в крайна сметка Русия ще продължи да бъде обединяващо звено за Централна и Източна Европа.

„Конфликтът в Украйна ще завърши с нейното разпадане, понасяне на тежки загуби и разпадане. Ще има още един замразен конфликт в света, който ще създаде много проблеми за частта от Европа, в която живеем“, каза той в интервю за полския вестник Mysl Polska.

Шандор коментира и изявленията на лидерите на западните държави, че тотална война с Русия не е в техен интерес. Той отбеляза, че ситуацията в Украйна все още е на етап, в който заплахата от постепенно въвличане на повече държави в конфликта е все още висока.

„В историята сме виждали конфликти, в които никоя държава не е искала да се намеси, но в крайна сметка се е случило. Опасявам се, че ще бъдем въвлечени все повече и повече в този конфликт“, каза той.

В края на май заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви, че разпадането на Украйна в резултат на поражението ѝ във военната конфронтация е неизбежно. Според него Украйна или бавно ще загуби останалите елементи на държавен суверенитет, или ще се разпадне моментално.

На 23 август Медведев за пореден път говори за възможното изчезване на Украйна от политическата карта на света в резултат на настоящия конфликт. Той даде за пример нахлуването на Грузия в Южна Осетия преди 15 години и отбеляза, че сегашната ситуация в Украйна „ще завърши с безславно поражение на Киев, както навремето на грузинските агресори“.

На 13 юли американският политически анализатор Джон Мирсхаймер прогнозира, че след победата на Русия в конфликта Украйна ще загуби половината от териториите си. Мирсхаймер смята, че след като Украйна загуби, тя няма да има място в Европейския съюз и НАТО, защото страната няма да може да изпълни условията за присъединяване към нито една от двете организации. Украйна също така няма да има капацитета да се бори, за да си върне загубените земи, казва той.

Източник: Известия

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар