Шойгу

Русия: Планираме да установим пълен контрол над Южна Украйна, във война сме с целия свят

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руската армия възнамерява да установи пълен контрол над Донбас по време на втория етап на нахлуването в Украйна. Генерал-майор Рустам Минекаев, заместник-командир на войските на Централния военен окръг (ЦВО), заяви това на годишната среща на Съюза на отбранителната промишленост на Свердловска област.

„От началото на втората фаза, която започна буквално преди два дни, една от задачите на руската армия е да установи пълен контрол над Донбас и Южна Украйна“, каза той.

 

Контролът на руските въоръжени сили над Донбас ще създаде сухопътен коридор към Крим, подчерта Минекаев.

 

„Това ще позволи да се прокара сухопътен коридор към Крим, както и да се въздейства на жизненоважни обекти на украинските военни сили, черноморските пристанища, през които се осъществяват доставки на селскостопански и металургични продукти за други страни“, заяви заместник-командирът .

 

„Контролът над южната част на Украйна е още един изход към Приднестровието, където има доказателства за потискане на рускоезичното население. Очевидно е, че сега сме във война с целия свят, както беше по време на Великата отечествена война, когато цяла Европа, целият свят беше срещу нас. И сега е същото – те никога не са харесвали Русия“, допълни той.

 

Минекаев подчерта, че техническото превъзходство на руската армия над украинските въоръжени сили на сушата, в морето и във въздушното пространство е очевидно, предаде БГНЕС.

„Руските въоръжени сили нямат жертви при нанасянето на удари. Това подкопава бойния дух на украинските въоръжени сили повече от всичко друго“, каза той.

Снимка: БГНЕС

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар