Русия планира да въведе квоти при износа на горива

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия може да въведе квоти при експорта на горива, ако забраната за износ на бензин и дизелово гориво, наложена през миналата седмица, не доведе до понижаване на цените им на руския вътрешен пазар, обяви вицепремиерът Александър Новак, който отговаря за енергийния сектор, цитиран от Ройтерс и БТА.

Управляващите в Русия обявиха, че експортната забрана за горивата, обявена на 21 септември, ще остане в сила докато руският пазар на горива “се стабилизира”. Анализатори очакват това да стане след няколко седмици, когато приключи събирането на реколтата в Русия, тъй като докато то трае, търсенето на горива в страната се увеличава.В изявление на руското правителство, огласено късно снощи, се казва, че на среща с шефове на руски петролни компании Новак е посочил, че забраната за износ на бензин и дизелово гориво първоначално е довела до понижаването на цените им на стоковата борса в страната.


През последните дни обаче цените на горивата в Русия отново започнаха да се покачват, отбелязва Ройтерс.

“Повишаването на цените не е приемливо. Ако ситуацията не се промени, ще бъдат въведени строги ограничителни мерки”, е заявил вицепремиерът пред шефовете на руски петролни компании.

Той ги е призовал спешно да предприемат мерки, за да бъдат намалени цените на горивата, които се предлагат на бензиностанциите в Русия.

“Понижението на цените на дребно трябва да стане скоро”, е посочил Новак.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар