Сергей Лавров

Русия поиска от канцеларията на шефа на европейската дипломация Жозеп Борел стенограма на думите му, където той може да е нарекъл Руската федерация „фашистка“, но текстът все още не е предоставен

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия поиска от канцеларията на шефа на европейската дипломация Жозеп Борел стенограма на думите му, където той може да е нарекъл Руската федерация „фашистка“, но текстът все още не е предоставен. Това заяви във вторник ръководителят на руското дипломатическо ведомство Сергей Лавров на пресконференция след разговори с вицепремиера и външен министър на Тайланд Дон Праматвинай, предава ТАСС.

В понеделник, по време на реч на междупарламентарна конференция на Европейския парламент в Прага, Борел, отговаряйки на въпроси на евродепутати, които поискаха от него „конкретни действия срещу Русия“, премина на родния си испански и според официалния превод на английски , изрече фразата за липсата на „конкретен план за победа над фашистка Русия и нейния фашистки режим.“

„Офисът на г-н Борел незабавно отрече тези съобщения, като каза, че той говори испански, има неточност в превода на английски. Ние поискахме от офиса на г-н Борел препис на речта на испански, те не ни го дават“, каза Лавров.

„Ако това, което беше съобщено във всички световни медии (че Борел нарече Русия „фашистка“ – бел. ТАСС), се потвърди, тогава ние, разбира се, ще имаме много големи въпроси за това как да продължим да се справяме с тези хора“, каза ръководителят на руското външно министерство.

Според него Москва би искала да знае и каква линия ще следва новият постоянен представител на ЕС в Русия на фона на тези изявления.

„Г-н Борел, както казах, все още е човекът, който назначава представители на ЕС в чужбина. Преди седмица имахме нов ръководител на Делегацията на ЕС в Руската федерация, назначен от него. И ако г-н Борел приема битката толкова инстинктивно за даденост, как да го кажем с „фашисткия режим“, тогава бих искал да знам какви указания и директиви е давал на своя представител в Москва, каква линия ще следва този представител“, подчерта Лавров.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар