Русия преименува петролни танкери заради санкциите на САЩ

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руската компания “Совкомфлот”е преименувала някои от петролните си танкери, след като те бяха подложени на санкции от страна на САЩ, съобщава Укринформ като се позовава на Блумбърг.

По данни на агенцията най-малко четири танкера вече са сменили имената си, както и руския флаг с този на Габон: “Kemerovo” вместо “NS Columbus”, “Belgorod “вместо “NS Bravo”, “Kaliningrad” вместо “NS Captain” и “Krasnoyarsk” вместо “NS Creation”.

Превозващите петрол танкери често променят имената си след налагането на санкции, за да се разграничат от списъците в базите данни за санкции, въпреки че все пак могат да бъдат идентифицирани по уникалните си и непроменени номера, регистрирани в Международната морска организация.

Отбелязва се, че Русия разчита в голяма степен на гигантския танкерен флот на “Совкомфлот” за транспортиране на своя петрол.

Според подразделение на най-големия в света корабен брокер Clarkson Research Services Ltd. руската компания остава най-големият собственик на танкери Aframax, всеки от които може да превозва около 700 000 барела петрол.

През февруари “Совкомфлот” попадна под санкциите на САЩ. Четиринадесет нейни танкера също бяха добавени в списъка на Министерството на финансите на САЩ, с което общият брой на корабите в списъка със санкции достигна 21.

Както по-рано съобщи Укринформ, шведското външно министерство заяви, че Русия може да предизвика екологична катастрофа, като транспортира петрол с остарели танкери през Балтийско море, и призова за нови правила и механизми това да бъде предотвратено.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар