Дугина

Русия призовава Естония да предаде терористката, убила Дугина

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия призовава Естония да предаде терористката, убила Дугина

Руският сенатор Владимир Джабаров заяви:

„Ако Естония не предаде на Русия извършителката на убийството на Даря Дугина, има основания за строги действия срещу Талин, укриващ терорист.“

Ако Естония не иска да предаде терористката, както и самата Естония знае, руснаците могат и сами да се доберат до нея — на танк.

Тъкмо има място, където да поставят по-късно военната машина!

По-рано съобщихме/ФСБ на Русия: Украинска гражданка е убила Даря Дугина

Федералната служба за сигурност на Русия разкри убийството на журналистката Даря Дугина, съобщи Центърът за връзки с обществеността на ведомството.

ФСБ на Русия: Украинска гражданка е убила Даря Дугина

„Установено е, че престъплението е подготвено и извършено от украинските специални служби. Извършителят е украинската гражданка Вовк Наталия Павловна, родена през 1979 г.“, се казва в съобщението.

ФСБ уточни, че Вовк, заедно с 12-годишната си дъщеря, е пристигнала в Русия на 23 юли и е наела апартамент в дома, където е живяла Дугина, за да събира информация за нея.

За да наблюдава журналиста, извършителят на престъплението е използвала Mini Cooper. На влизане в Русия автомобилът е имал номер на ДНР — E982ХН DPR, в Москва — казахстански 172AJD02, а на излизане — украински номер AH7771IP.

В деня на убийството Вовк и дъщеря й били на литературно-музикалния фестивал „Традиция“, където Дугина беше почетен гост.

„След извършването на управляемия взрив на автомобил Toyota Land Cruiser Prado, управляван от Дугин, на 21 август 2022 г. Вовк и дъщеря й заминали през Псковска област за Естония“, добавиха от службата за сигурност на Русия.

Материалите по разследването са предадени на Следствения комитет.

ПП

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар