Русия: Прищина и стоящите зад нея ЕС и САЩ да спрат да провокират сърбите

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руското министерство на външните работи призова Прищина, САЩ и ЕС да спрат провокациите и да зачитат правата на сърбите в Косово, съобщи официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова. Ето и официалната позиция на Москва:

„Решението на „властите“ в Прищина да започнат да прилагат неоправдани дискриминационни „правила“ за задължителна подмяна на личните документи и регистрационните номера на местните сърби от 1 август е поредната стъпка към прогонване на сръбското население от Косово, изтласкване на косовските сръбски институции, които защитават правата на сръбските жители от произвола на прищинските радикали, водени от „министър-председателя“ Албин Курти. Лидерите на Косово знаят, че сърбите няма да останат безразлични към директна атака срещу техните свободи и умишлено влошават ситуацията, за да започнат насилствен сценарий. Разбира се, Белград също е на върха на атаката, която Западът иска да продължи да „неутрализира“ с ръцете на косовските албанци.

Призоваваме Прищина и САЩ и ЕС, които стоят зад нея, да спрат провокациите и да зачитат правата на сърбите в Косово.

Подобно развитие на събитията е още един пример за провала на посредническата мисия на Европейския съюз. Това е и пример за мястото, което Белград получи в Европейския съюз, като бе поканен да приеме фактическото лишаване на своите сънародници от граждански права.“

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар