Русия разкрила 72-ма чужди разузнавачи и над 400 техни информатори

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин нареди на Федералната служба за сигурност (ФСС) да удвои усилията си за противодействие на опитите на Запада да дестабилизира Русия, предаде Асошиейтед прес.

На среща с висши служители на ФСС Путин изтъкна “т.нар. политика за възпиране на Русия”, заявявайки, че тя включва усилия с цел “нашето развитие да бъде провалено, да бъде забавено, да се създадат проблеми по нашите граници, да се предизвика вътрешна нестабилност и да се подкопаят ценностите, които обединяват руското общество”.

По думите му тези дейности на чуждестранни сили, които той не назова поименно, са насочени към “отслабването на Русия и поставянето й под външен контрол”.

Отношенията на Русия със Запада силно се влошиха след извършеното от нея анексиране на Крим от Украйна през 2014 г., руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., а в последно време заради ареста и осъждането на опозиционния лидер Алексей Навални и смазването на протестите, настояващи за неговото освобождаване.

Без да споменава поименно Навални, Путин отправи нападки срещу тези, за които се твърди, че служат на чужди интереси.

“Необходимо е да се направи разграничение между естествено политическо съревнование, съревнование между политически партии, идеологически платформи, различни възгледи за развитието на страната и дейностите, които нямат нищо общо с демокрацията, а са насочени към подкопаване на стабилността и сигурността на нашата държава, към служенето на чужди интереси”, каза той.

Путин подчерта необходимостта ФСС да защити планираните за септември парламентарни избори в Русия от всякакви “провокации”.

Той похвали ФСС за осуетяването на дейностите на чуждестранни шпиони, като заяви, че службата е разкрила 72 чуждестранни разузнавачи и 423 техни информатори.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар