Русия разшири ограничителния си списък с нови британски политици, журналисти и експерти

Русия разшири ограничителния си списък с нови британски политици, журналисти и експерти

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руското външно министерство днес добави редица британски политици, журналисти и експерти към списъка на лицата със забранен достъп до Русия, обяснявайки решението си с техните “враждебни действия”, съобщи Ройтерс.

В отговор на враждебните действия на британската страна е взето решение за включване в руския ограничителен списък на редица политици, журналисти и експерти от Великобритания, се казва в изявление на руското дипломатическо ведомство, цитирано от ТАСС.

“Сред тях има местни политици, отговорни за формулирането и провеждането на антируския курс на Лондон, уличени в лъжа и русофобия журналисти, а също така експерти, отразяващи важните обществено-политически събития в нашата страна по негативен и несъответстващ с действителността начин”, се посочва в изявлението на руското външно министерство.

В документа се отбелязва, че “както и преди водеща роля в насаждането на русофобия и разпространението на дезинформация за Русия играят работещите по поръчка на властите британски медии”.

Министерството подчертава, че “усилията на британците по дискредитирането и международната изолация на Русия … неизбежно ще получат решителен и категоричен отпор от наша страна”. То също така призовава Великобритания да прекрати своята подкрепа за Украйна, която според него води до допълнителни жертви сред мирното население.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар