Русия се въоръжава с дронове-огнехвъргачки

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавната корпорация “Ростех” е започнала да разработва дронове-огнехвъргачки, пише РИА “Новости”, цитирани от Russia Beyond.

Демонстрирахме възможностите за използване на стандартни огнехвъргачни средства с безпилотни летателни апарати. Според резултатите от изпитанията започнаха опитно-конструкторски работи“, заявява Максим Скоков от “Ростех”.

Също така се съобщава, че технологията се разработва в сътрудничество със спецподразделенията. Огнехвъргачният дрон не е лесна мишена, без подходяща подготовка е доста трудно да бъде свален.

Преди 3 години китайски инженери създадоха дронове-огнехвъргачки, които обявиха, че ще се използват за “защита на населението”. Официалната им цел бе свързана с почистването на електропроводите. Тази работа се е извършвала от хора, но е изисквала доста техника и е криела рискове.

Дроновете с горелка са много по-компактни, а риск за персонала липсва. Щом по жиците на електропроводите в Китай бъде намерен заседнал или омотан боклук, той бива директно изгарян. Жиците няма да пострадат, защото са метални.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар