Русия се отказа от световното по биатлон в Тюмен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ударите по Русия с лишаване от провеждането на значими спортни събития продължават. В случая най-голямата по територия страна в света сама се отказва от две състезания в биатлона. Причината е натискът от чужбина заради новия доклад на проф. Макларън, в който фигурират 31 руски биатлонисти, заподозрени в употреба на допинг.

Имената им не се разкриват, но двама от тях, които най-вероятно са медалисти от олимпиадата в Сочи, вече са със спрени права. Останалите се разследват.

В отговор на тези събития и заплахите за бойкот от страна на Норвегия и най-добрият биатлонист в света – французинът Мартен Фуркад, на кръга от световната купа в Тюмен през следващата година, руските организатори се отказаха от провеждането му, съобщи 24 часа. Същото важи и за световното първенство за младежи и юноши.

По-рано този месец на Русия беше отнето световното по бобслей. Предстои да стане ясно къде ще бъдат преместени въпросните събития. Вече започна процедурата по връщане на закупените билети за световната купа в Тюмен, който щеше за първи път да е домакин на такова събитие.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар