Русия стана най-големият инвеститор в Иран

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия е станала най-големият инвеститор в Иран през последната година, влагайки 2,76 милиарда долара, съобщи иранския министър на икономиката Ехсан Хандузи в интервю за в. “Файненшъл таймс”, цитиран от ТАСС и БТА.

Създава ли Вашингтон неволно антиамериканска коалиция между Русия, Китай и Иран?

“Отношенията ни с Русия са стратегически, особено в икономическата сфера”, заяви министърът. “Китай и Русия са главните ни икономически партньори и Иран планира да разширява отношенията си с тях посредством стратегически споразумения”.По данни на министерството на икономиката и финансите на Иран обемът на преките чуждестранни инвестиции в страната за последната финансова година възлиза на 4,2 милиарда долара, а две трети от тях са дошли от Русия.


Русия, Китай и Иран се оказаха подложени в различна степен на санкционни режими, ръководени от САЩ и не е изненадващо, че започват да работят в по-тясно сътрудничество, отбеляза наскоро. Иран е на финала на процеса на получаване на пълноправно членство в Шанхайската организация за сътрудничество – форум за сигурност, ръководен от Китай и Русия. Китай помогна да се сключи споразумение между Иран и Саудитска Арабия за възстановяване на дипломатическите им отношения. Този зараждащ се съюз пасва на американското предразположение да се поставят всички противници на САЩ под общ знаменател.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар