Владимир Путин

Русия ще търси виновника за саботажа на „Северен поток“ 1 и 2

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Северен поток“ 1 и 2 технически могат да бъдат ремонтирани. Това обаче ще отнеме много време и пари“, заяви руският вицепремиер Александър Новак в предаването „Москва. Кремъл. Путин“.

Русия възнамерява да изясни кой е виновен за саботажа на тръбопроводите, доколкото САЩ, Украйна и Полша имат интерес от това, каза още той, цитиран от БТА.

 

„Такива инциденти не са се случвали никога досега. Разбира се, съществуват технически възможности за възстановяване на инфраструктурата, но това изисква време и подходящи средства. Сигурен съм, че ще бъдат намерени подходящи възможности“, каза той.

 

Нова коментира, че трябва да се открие кой го е направил.

 

„Сигурни сме, че някои държави, които изразиха позицията си по-рано, се интересуват от това. Тогава и САЩ, и Украйна, и Полша заявиха, че „те ще направят всичко за това тази инфраструктура да не работи“, така че, разбира се, това трябва да бъде сериозно решено“, добави той.

 

„Русия продължава да събира факти за саботаж срещу „Северен поток“, но косвените доказателства сочат западна следа“, заяви Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) в интервю за същото предаване.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар