Войн

Руската армия вече громи на един хвърлей от бункерите на последните ВСУ формирования

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 10 септември Министерството на отбраната на Руската федерация публикува видеокадри от разгрома на железопътния състав на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Донецко направление. По-просто казано, унищожен е украински влак с боеприпаси. Това е станало в село Дорожное, Покровски район, ДНР.

Предполага се, че в атаката са използвани реактивни системи за залпов изстрел (РСЗО) „Торнадо-С“, с ракети, които имат голям обсег 9М542.

На пръв поглед това е ежедневие за руската армия, но то е особено значимо, тъй като гара Дорожное се намира само на 35 км югозападно от Константиновка и Дружковка, където е съсредоточена голяма групировка на Въоръжените сили на Украйна.

Съобщава се, че ударът е унищожил боеприпаси от различен калибър, включително гранатомети, пишат чужди издания. Трябва да се отбележи, че през последните месеци все повече се използват руските високоточни системи „Торнадо-С“ за поразяване на вражеските сили.

Експерти припомнят, че успешна атака срещу военен конвой с боеприпаси нанася значителни щети на бойната готовност на съответната групировка на въоръжените сили на Украйна, което може да промени хода на военните действия в този регион.

А това на практика означава, че последните укрепени украински формирования остават без свеж приток на боеприпаси и оръжия. И няма да е трудно да ги обкръжат и оставят без боеприпаси и храна.

Вероятно такава ще е съдбата им, след като попаднат в котела.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар