Руската армия набира войници за Украйна, предлага им по 3000 долара месечно

Руската армия набира войници за Украйна, предлага им по 3000 долара месечно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руската армия търси да назначи войници за „специалната военна операция“ в Украйна, като им предлага месечно заплащане от 3000 долара. За целта военни представители обикалят с камиони, за да набират такива доброволци, предава Reuters.

Един от тези камиони е разположен в централен парк в южния руски град Ростов. Войници в камуфлажи и черни маски показват оръжията си на заинтересовани от офертата минувачи и раздават брошури с надпис „Военна служба по договор – изборът на истинския мъж“.Според офицер от камиона в Ростов, цитиран от Reuters, търсените кадри трябва да са руснаци и чужденци на възраст от 18 до 60 години с поне средно образование.


Предлаганата минимална месечна заплата е 160 000 рубли (2700 долара), което е почти три пъти над средната за страната.

Желаещите споделят, че винаги са били привлечени от военната служба и това сега е отлична възможност да съберат необходимите документи.

Москва не е актуализирала официалния брой на загиналите от 25 март, когато каза, че 1351 руски войници са били убити и 3825 ранени. Миналата седмица Кремъл заяви, че не е обсъждана национална мобилизация за укрепване на силите.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар