Война САЩ

Руската армия превзема ключов град в Донбас, а украинците пак сгафиха позорно!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Спътникови снимки регистрират, че украинските войски отстъпват доста бързо от Мариинка, съобщават световните издания.

Според анализа на проф. Витанов, основното сражение в тая война ще е за Словянск и Краматорск. Тъй, че очакванията са за силно интензивни боеве в този участък на фронта. Основни цели – Бахмут и Авдеевка. Но за да се стигне до там, трябва да се превземе Мариинка. 

И вижте какво става.

След като руската армия започва да щурмува Мариинка, на територията на това града е установена необичайна активност на украинските въоръжени сили.

Първоначално се смяташе, че може да става дума за прегрупиране, но сателитни снимки сочат, че украинската армия е започнала да се оттегля от Мариинка.

В момента движението на военна техника е активно и въпреки че по-голямата част от украинските войски все още се намират в града, откакто руските сили започнаха да го щурмуват, определено става дума за отстъпление на украинските въоръжени сили.

Специалистите обясняват отстъплението на ВСУ с факта, че украинската армия не е в състояние да воюва в градски условия поради недостиг на оръжие, а изтеглянето на войските вероятно се дължи на опити за съхраняването на техниката и личния състав.

Към днешна дата голяма част от Маринка е под контрола на руските военни. Боевете в града все още продължават, но ВСУ отстъпва все по-осезаемо, заради риска от сериозни жертви и проблеми с осигуряването на следващата линия на отбрана.

Фрагмент от зенитна ракета ЗРК IRIS/T или NASAMS е намерен в близост до удар на украинската противовъздушна отбрана по жилищна сграда в Киев. Пак крива украинска ракета. Това се съобщава от украински групи в социалните медии, цитирани от световните издания.

Потребителите в мрежата коментират, че на снимката, публикувана в мрежата, вероятно е фрагмент от зенитна ракета от ПВО IRIS-T. Те се доставят на Киев от САЩ и Германия.

Берлин съобщи за доставките на IRIS-T за Киев в средата на октомври. Германският министър на отбраната Кристина Ламбрехт заяви, че страната планира да достави още три такива системи на Киев през следващата година.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар