Руската армия се изтегли от ключов град, след което Кадиров я призова за ядрени удари

Руската армия се изтегли от ключов град, след което Кадиров я призова за ядрени удари

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руските сили са се изтеглили от град Лиман, важен железопътен възел в Източна Украйна. Новината дойде малко след като украинското министерство на отбраната съобщи, че украинските сили влизат в Лиман, предадоха световните агенции, като се позовават на руското министерство на отбраната.

В изявлението на руското министерство на отбраната се казва: „Заплашени да бъдат обкръжени, съюзническите сили се изтеглиха от Лиман към по-безопасни позиции“.Русия трябва да обмисли използването на ядрени оръжия с малка мощност в конфликта в Украйна, заяви междувременно чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от Ройтерс и БТА. Това изявление той направи малко след като бе съобщено за нови неуспехи на руските сили на бойното поле.


В пост в „Телеграм“ Кадиров отправи критики към руските командири заради това, че те са изтеглили руските сили от Лиман, което той определи като изоставяне на града. „По мое лично мнение трябва да бъдат взети по-драстични мерки, стигащи до обявяването на военно положение в граничните райони и до употребата на ядрени оръжия с ниска мощност“, каза чеченският лидер, имайки предвид тактическите ядрени оръжия.

Обявеното от Москва анексиране на четири окупирани украински територии прави почти невъзможен края на войната в Украйна, заяви на свой ред ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, цитиран от Франс прес.

„Русия е на път да загуби войната“, добави той. „Тя вече я е загубила в морален и политически план“, подчерта ръководителят на европейската дипломация. „Но Украйна все още не е спечелила“, отбеляза Борел на форум в Тоха, Североизточна Испания.

Трябва „да накараме светът да осъзнае причините и последствията на тази война“, призова Борел, като напомни, че Бразилия и Индия (и Китай) се въздържаха от осъждане на руската анексия пред Съвета за сигурност на ООН.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар