Война

Руската армия удари база на наемници в Николаев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По време на специалната операция с използване на високо прецизни оръжия руските въоръжени сили са унищожили четири контролни пункта, включително тези на батальоните за терористична отбрана „Харков-1“ и „Харков-2“. Генерал-лейтенант Игор Конашенков, официален говорител на руското Министерство на отбраната, докладва, че е унищожена база за обучение на чуждестранни наемници край Николаев.

Твърдението е част от редовния сутрешен доклад на Министерство на отбрана на Русия. Припомняме, че за ударите по Николаев съобщиха и украинските власти, като те докладваха за попадение в жилищна кооперация.

Руснаците твърдят, че са ударили база на наемници в Николаев – 2

Според Конашенков руските въоръжени сили са поразили също така жива сила и военна техника на въоръжените сили на Украйна в 32 района, база за ремонт на техника на ВСУ край Лисичанск, осем склада за боеприпаси и оръжие край Шевченков в Херсонска област, Спорний в Донецка област, Николаев и Очаков в Николаевска област и база за гориво край Кулбакин в Николаевска област.

Припомняме, че вчера руското МО обясни, че ракетния удар от предния ден по Кременчук , когато руска ракета се заби и подпали търговски център в града, е бил удар с високо прецизни оръжия по склад с американски и европейски боеприпаси.

Предният ден западни анализатори предупредиха, че Русия изчерпва запасите си от прецизни оръжия и атаките ѝ ще стават все по-кървави, тъй като техниката, която насочва към Украйна не е модерна. Другата версия – украинската – е, че именно всяването на паника и хаос е една от целите на руската армия.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар