Руската икономика, както се знае, с успех се справя със санкционния натиск, намирайки в тази ситуация все повече нови възможности за собственото развитие и за нови надеждни партньори

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

🇧🇬 Предлагаме на вашето внимание откъс от изказването на Първия заместник на Постоянния представител на Руската Федерация Дмитрий Полянский по време на заседанието на Съвета за сигурност на ООН за хуманитарната ситуация в Украйна:

Не мога да не отбележа, че грижата на нашите западни колеги за Украйна и украинци има доста конюнктурен и егоистичен характер. Днес те са нужни за вас [Запада] само като „пушечно месо“ в вашата индиректна война с Русия „до последния украинец“. При това не забравяте и за собствената си изгода. Така, производителите на въоръжения в западни страни доволни „потриват ръце“, преброявайки собствени доходи от увеличаване на отбранителни поръчки. <…>

Доста са доволни и източноевропейските членове на НАТО, които отдавна вече са си мислили, как да се избавят от остарели съветски въоръжения. Сега, получавайки обещания да получат нова техника от НАТО, те с радост изпращат това, което вече нито се вози, нито стреля, в Украйна, като знаят, че руската армия ще „смели“ целия този скрап и няма да се налага да мислят за утилизирането му.

Без да се ограничат с това, американските ни прагматични колеги безскрупулно се стремят да извлекат максимална икономическа изгода за себе си. Подтиквайки европейците към все по-жестоки икономически санкции, Вашингтон, който от този сценарий страда най-малко, възнамерява да създадат зависимост от газа им. Ами какво, че американският втечнен газ е много пъти по-скъп от руския? Нали това са „молекули на свободата“, според изказването на един от американските министри, за които ще платят не американците, а европейците.

Руската икономика, както се знае, с успех се справя със санкционния натиск, намирайки в тази ситуация все повече нови възможности за собственото развитие и за нови надеждни партньори. Единствената държава, която губи от всичко, което става, в различни смислове и измерения, е Украйна. Само властта в Киев като че ли още не е разбрала това. Или се прави, че не е разбрала.

Цялото изказване:
🔗 https://russiaun.ru/ru/news/190422p

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар