Руската компания е поискала разрешение за директни полети до Северен Кипър

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руска компания се е обърнала към Управлението за гражданска авиация на признатата единствено от Анкара Севернокипърска турска република (СКТР) с молба за осъществяване на директни полети от Русия. Това съобщи днес пред Анадолската агенция президентът на СКТР Ерсин Татар, без да назовава превозвача, предаде БТА.

Руснаците бягат към Финландия, Сърбия и Дубай, самолетните билети стигнаха 9200 евро

По думите му Управлението за гражданска авиация на СКТР, консултирайки се с турските власти, е изпратило отговор, в който се посочват условията, при които самолетите могат да кацат и излитат от летище Ерджан.Според него руската компания проучва отговора на севернокипърските властите.


Татар каза още, че окончателното решение за директна въздушна връзка с Русия все още не е взето и работата в тази посока продължава.

Турските медии съобщиха за възможността за организиране на директни полети от Русия до новото летище Ерджан в Северен Кипър. Твърди се, че първият полет ще се проведе на 15 ноември. Турският президент Тайип Ердоган каза пред репортери по-рано, че Анкара ще приветства откриването на директни полети между Русия и СКТР.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза пред репортери на 23 септември, че не са взети решения за организиране на полети между Русия и Северен Кипър, отбелязва ТАСС.

Кипър е разделен на две части – международно признатата Република Кипър с преобладаващо кипърско гръцко население в южната част и т. нар. Севернокипърска турска република, призната само от Анкара, в северната част. Разделянето датира от 1974 г., когато турската армия нахлу в северната част на острова като реакция на държавен преврат, целящ да присъедини Кипър към Гърция. През 1983 г. в северната част на острова бе едностранно провъзгласена СКТР.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар