Руската църква: Ваксинирайте се или ще се разкайвате!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Влиятелната Руска православна църква упрекна хората, отказващи да се ваксинират срещу КОВИД-19. Тя ги нарече грешници, които ще трябва да изкупват вината си до края на живота си. Това стана на фона на нов скок в броя на новите случаи на заразяване и на починалите, предаде Ройтерс.

Църквата призова всички свои богомолци да се ваксинират. Призивът беше отправен в момент, в който бяха отчетени нови 24 353 случая на заразяване, включително 6557 в Москва, с което официалният общ брой от началото на пандемията става 5 635 294.

В изказване по държавната телевизия митрополит Иларион, ръководител на отдела за външноцърковни връзки на Московската патриаршия, заяви, че тези, които отказват да се ваксинират, извършват “грях, който ще трябва да изкупват през целия си живот”.

Митрополитът добави: “Всеки ден виждам случаи на хора, отиващи при свещеник, за да се изповядат, че са отказали да се ваксинират или да ваксинират близките си и неволно са причинили нечия смърт”.

“Грехът е в това да мислим за себе си, но не и за другите”, каза още Иларион.

По данни на правителствения щаб за борба с коронавируса за последното денонощие са регистрирани 654 смъртни случая, свързани със заразяването с коронавируса. Така жертвите в Русия от началото на пандемията станаха 138 579.

Федералната статистическа служба прави свое отделно преброяване и според нея броят на свързаните с коронавируса смъртни случаи в Русия между април 2020 г. и април 2021 г. е около 270 000.

В началото на януари папа Франциск нарече противопоставянето на коронавирусната ваксина “самоубийствен отказ”, призовавайки хората да се ваксинират, като малко по-късно самият той ще се имунизира.

И българската църква даде пример за ваксинация. През декември м. г. 75-годишният викарий на патриарх Неофит – епископ Тихон, стана първият духовник у нас, който се имунизира срещу коронавирус.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар